Как да спрем стреса и паническите атаки?

Живеем във време, в което стреса се е превърнал в наше ежедневие. Несигурността, страховете, не случването на това, което искаме се превръща в бич на постоянно напрежение и безпокойство и от това се случват и паническите атаки. Състоянието на постоянна тревожност, усещането, че всеки момент ще загубиш съзнание и контрол над себе си. Задушаване, сърцебиене, безсъние, изтръпване на крайниците са симптоми, които показват, че през тялото ни минава вълна на така наречената паническа атака.

И тук има много изписано за това как да действаме и дишаме, но проблемът е да се овладее тялото. При такива ситуации тялото се стяга. И докато то не се отпусне не може да се премине към нормално и дълбоко дишане, то остава плитко и неравномерно. Съответно това състояние продължава да те владее.

Как да спрем стреса и паническите атаки

Психотропните лекарства въздействат на периферната и централната нервна система, както и някои от тях на отделянето на серотонин и затова невролозите и психиатрите ги изписват, констатирайки диагнозата. Но вредите от тях са в десетки пъти повече от техните ползи ако е възможно да ги наречем такива. С години психолозите са наблюдавала хора, приемащи подобни медикаменти. Специалистите установяват, че те повече пречат на психиката отколкото да й помагат. Празните погледи, липса на концентрация и трезва преценка за себе си, ситуация и околния свят водят до пълна дезориентираност. Без да се споменава и за пристрастяването.

Изходът от този омагьосан кръг е обръщането към природата и въздействието на симптомите с естествени билки. Те отлично въздействат за нормалното функциониране на нервната система, отпускане на тялото, адекватно и концентрирано състояние и нормален социален живот. Една от прекрасните билки, създадена от природата това е пасифлората – тя веднага успокоява, отпуска спазмите в тялото от напрежението и тонизира.

Билки за справяне със стреса

С билкови продукти? Съществува една билка, която има 100% признат естествен антистрес ефект. Това е жълт кантарион. Не случайно той е една от активните съставки в продукта Panic Stop. Жълтият кантарион веднага въздейства за отпускане на периферната система и успокоява. Той има свойството моментално dа отпусне тялото. Така то ще възвърне естественото си състояние на спокойствие и нормално дишане. Изключително ценна и малко популярна билка са листата от горчив портокал, които оказват благоприятно състояние на емоциите, като гняв страх, ярост.  Благодарение на тази билка значително се намалява отделянето на адреналин и кортизол и се засилва производството на допамин и серотонин, които са хормоните на щастие и радост от живота. И не на последно място е магнезият. Той отлично подпомага всички изброени природни елексири. Магнезият намалява напрежението, спазмите, осигурява здрав и спокоен сън и благоприятства възстановяването на нервната система.

Цялата тази комбинация от естествени природни съставки могат да бъдат Ваш помощник в ежедневието със справянето на стреса. Тази формула адресира и преумората, безсънието, напрежението и паническите атаки. В продукта Паник стоп има всички тези цярове, които ще възвърнат Вашето самочувствие, жизненост, радост и щастие в живота. Поръчайте тази хранителна добавка онлайн със сигурна и дискретна доставка до дома или офиса Ви.

Харесайте и следете фен страницата на Nutrivision във Facebook. Така ще бъдете в крак с различни добри практики  за спиране на стреса и паническите атаки. В блога на сайта ни можете да научите и редица техники за справяне с този проблем на модерния свят. Те ще подпомогнат лечението на паник атаките до пълното им изчезване!

Подобни – „Какво е паник атака?“