Паник атаката и вътрешното Ви Аз

Паник атаката и вътрешното Ви Аз

Все по-често днес наблюдаваме различни панически състояния, наричани паник атака. Те станаха ежедневие в нашия забързан свят.

Ако ви се е случвало да страдате от подобно състояние, със сигурност осъзнавате колко е неприятно и как Ви кара да се чувствате. Пристъпът на паник атака реално индикира, че нещо вътре в организма на човека не е наред. Няма опасности, защото тя не носи усложнения със себе си, но тя е аларма за системата на тялото и психиката. Вашето тяло реагира така (чрез паническа атака), защото вътрешно се сблъсква с нещо непреодолимо. И истината е, че паник атаката не е нищо по-различно от борба с перцепциите на вътрешното ни Аз.

Решението е промяна на отношението към света

Какво следва да направите, ако изживявате редовно панически атаки? На първо място трябва да промените собственото си мислене и да спрете да се обвинявате и самобичувате.

Не си мислете, че сте слаби или, че нямате воля и характер.

Често паник атаките се случват на силни и борбени хора. Както и на хора, които се намират на високо ниво в духовното развитие или са в процес на скок в развитието си. Появяват се и при хора с по-ниско самочувствие, ниска самооценка, или често чувство за вина.